houd tijd over om te ondernemen
door je boekhouding te automatiseren.

Veel gestelde vragen m.b.t. verkopen van administratiekantoor

Overnames van administratiekantoren gebeurt continu en is momenteel een hele populaire markt. Dit komt voornamelijk doordat kantoren een personeelstekort ervaren. Overname van het administratiekantoor kan dit probleem oplossen.

Lees hieronder de meest gestelde vragen met betrekking tot de verkoop van uw administratiekantoor.

Hoe werkt een boekhouder?

Een boekhouder is verantwoordelijk voor de boekhouding. Dit kan een verantwoording zijn voor een bedrijf of voor een particuliere partij. Een boekhouder stelt financiële rapportages op, regelt de salarisadministratie en zorgt ervoor dat de belastingaangiftes op tijd ingediend worden. Het is zelfs mogelijk om het maken van facturen of betalen van de rekeningen uit te besteden.

Hoeveel klanten heeft een administratiekantoor gemiddeld?

Geautomatiseerde kantoren kunnen zonder problemen ronde de 50 of meer klanten bedienen. Voor de kleinere eenpitters zal dit aantal een stuk lager liggen, gezien een accountant gemiddeld 7 dagen werk heeft aan alleen al één klant.

Wat komt er kijken bij het verkopen van een administratiekantoor?

Als verkoper wilt u natuurlijk een koper vinden die uw klantenbestand goed overneemt en de kwaliteit waarborgt. Daarnaast is de overnameprijs ook belangrijk. Houdt hierbij rekening met de klanten die in uw portefeuille zitten.

Wat is een administratiekantoor waard?

Er zijn veel verschillende manieren om een bedrijf te waarderen. Een van de meest gebruikte methode om de waarde van het bedrijf uit te drukken is ‘’een factor x de bruto jaarwinst’’. De factor heet ook wel multiple en bruto jaarwinst wordt ook wel aangeduid als Ebitda (Earnings Before Interest Taxes Depreciation and Amortisation).

Een andere manier van waarderen kan zijn “een factor x de jaaromzet” waarbij voor goed renderende kantoren boven de 1.0 en voor laag renderende kantoor of kantoren waar een verlies wordt geleden een factuur onder de 1.0 wordt gehanteerd.

Wat zijn de voordelen bij de verkoop van uw administratiekantoor aan ons?

  • Een eerlijke overnamesom. Wij vinden het belangrijk dat de overnameprijs recht doet aan de waarde van de portefeuille;
  • Zekerheid dat u uw klanten overdraagt aan een betrouwbare partij;
  • Duidelijk afgebakend overdrachtstraject waarna het voor u helemaal afgerond is;
  • Wij zijn gespecialiseerd in zakelijke klanten, maar nemen ook particulieren over;
  • Opvolging: Gezamenlijk koers bepalen en realiseren voor jouw opvolging en opvolger in de toekomst;
  • Samen meer kennis en ervaring op het gebied van organisatie, personeel en automatisering;
  • Zekerheid: Geen zorgen meer over de financiële toekomst van jou als ondernemer;
  • Maatwerk voor elke klant.

Neem contact met ons op

Benieuwd of we u ook kunnen helpen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen graag bij het beantwoorden van al uw vragen. Liever wat meer informatie ontvangen? Hiervoor staan wij ook voor u klaar en kunt u bij ons terecht.

Plan een digitale afspraak in bij Frans